top of page

Kush Jemi

Detyra e Shining Light In Darkness është të angazhojë zëra për të krijuar ndryshime në parandalimin, ndërhyrjen dhe përgjigjen ndaj sulmeve seksuale dhe dhunës në familje dhe për të krijuar marrëdhënie të shëndetshme dhe komunitete të dhembshur.

 

Drita e ndritur në errësirë  kryen misionin e saj nëpërmjet një programi të integruar shërimi, edukimi dhe avokimi. Puna jonë po i hap rrugën qasjeve novatore për trajtimin e traumës, duke ndezur ndryshime në mënyrën se si publiku i sheh dhe i përgjigjet sulmeve seksuale dhe dhunës në familje për të siguruar drejtësi për të mbijetuarit  nëpër botë.

 

Përpjekjet e ndriçimit të dritës në errësirë  për të ndërtuar një kapacitet programesh, organizatash dhe sistemesh përmes fuqizimit të komuniteteve për të ofruar shërbime të sigurta, të dhembshur, të informuara për traumat, përfshirëse dhe të aksesueshme për adoleshentët dhe të rriturit dhe fëmijët e tyre të ekspozuar ndaj sulmeve seksuale dhe dhunës në familje.

Vizioni

Shining Light In Darkness Vizioni është një botë e lirë nga  sulmi seksual dhe dhuna në familje.

Misioni

Misioni i Shining Light in Darkness është të ofrojë shërim holistik për të përmbushur nevojat kryesisht të viktimave dhe të mbijetuarve të sulmeve seksuale dhe dhunës në familje. 

vlerat

Avokimi

ndërgjegjësimi

Komuniteti

Bashkëpunimi

Arsimi

Empatia  

Fuqizimi

Shërimi holistik

Integriteti

Interesi

Ndërsa ne e kuptojmë se vizioni ynë mund të mos jetë i arritshëm gjatë jetës sonë, ne besojmë me vendosmëri se dhuna dhe abuzimi mund të parandalohen.

bottom of page